”Jag tror starkt på modeller där olika aktörer arbetar tillsammans, och där tanken är att om alla gör något…”

Samhällsutveckling

Regional utveckling, kommuners attraktionskraft, entreprenörskap, tillväxt, utveckling och förändring. I mina öron är det områden som är otroligt spännande - och just nu helt nödvändiga.

Idag behöver i stort sett varje kommun arbeta med sin attraktionskraft. För en sak vet man – antingen växer man eller så går det åt andra hållet. Det finns inget sådan som en horisontell utvecklingskurva. Och utmaningarna har kanske aldrig varit större. Man kanske inte möjligheterna heller. Det är lätt att vi glömmer det. Men det som för 15 år sedan var en kommuns styrka kan  idag vara dess svaghet. Så var hittar man då de nya styrkorna?

 

Utveckling handlar alltid om att ta initiativ. Brist på initiativ leder för det mesta också till förändring, men i en mer oönskad riktning. Jag tror starkt på modeller där olika aktörer arbetar tillsammans, och där tanken är att om alla gör något… Ja, då behöver inte en göra allt. Ett arbetssätt som inte bara är mer effektivt, utan som är så fantastiskt mycket roligare. Som skapar en nästan osannolik kraft. Och som dessutom ger ringar på vattnet. För många olika parter.

Jag leder visions- och planeringsdagar i inledningen av processer. Jag lägger upp omtagsdagar när man efter ett antal år av arbete har stagnerat i processen och behöver ny kraft, motivation och kanske inriktning. Jag kommer med förslag på arbetssätt, metoder och upplägg för att nå resultat. Jag hittar inte på en ny slogan. Mitt mål är att skapa engagemang, jäklar-anamma-känsla och en plan som leder till resultat. Är ni en förändringsbenägen, utvecklingssugen kommun som vill framåt –  då vill jag gärna jobba med er.